Vrijwilliger worden bij Stichting Konijnenopvang Maaike

Stichting Konijnenopvang Maaike bestaat uit een team van vrijwilligers, waarbij hard werken en toewijding belangrijk zijn. Het gaat immers wel om het welzijn van de konijnen. We zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers, zodat we de taken kunnen verdelen en de konijnen meer aandacht kunnen geven. Aangezien het gaat om dieren die direct hun dankbaarheid tonen, krijgt u er veel voor terug. Zeker met het leuke team dat wij inmiddels opgebouwd hebben.

Wat doet een vrijwilliger eigenlijk?

  • Konijnen voeren, knuffelen en verzorgen (kammen, nagels knippen)
  • Hokken van de konijnen schoonmaken
  • Vragen van bezoekers beantwoorden en bijvoorbeeld koffie of thee verzorgen.

Wat hebben wij vrijwilligers te bieden?

  • Inwerking/Training door collega’s
  • Vrijheid; u geeft van tevoren zelf aan wanneer u wilt komen
  • Flexibiliteit; u bepaalt zelf welke taken u kunt of wilt doen
  • Een geweldig team waarin iedereen past.

Een aantal dingen die u als vrijwilliger kunt doen bij ons

Dierenverzorger: u heeft geen vakkennis nodig over konijnen; wij leren u alles wat u moet weten. Als dierenverzorger maakt u de hokken schoon en voorziet u de konijnen van verse brokjes, schoon water en uiteraard hooi. Voor ons is het praktisch wanneer u een vaste dag beschikbaar bent voor ongeveer 3 uur. Heeft u een kind ouder dan 13 die hier interesse in heeft? Dat kan onder begeleiding.

Vervoer van de konijnen; er is regelmatig vervoer nodig van en naar de dierenarts in Hengelo (OV). Bijvoorbeeld voor een controle van een konijn, een vaccinatie, castratie of andere medische behandeling. Kunt u op oproep korte ritten voor ons maken? Dan komt uw hulp als geroepen.

Klusser; bent u handig en heeft u genoeg technische kennis om zelfstandig te kunnen werken? Ook dan kunt u bij ons terecht. In de opvang valt regelmatig wat te repareren (zoals hokken), zijn er lampen te vervangen of moet er iets in elkaar gezet worden. Heeft u de tijd om af en toe op oproep een paar uur te helpen? Dan zijn we u zeer dankbaar.

Wilt u op een andere manier helpen of heeft u vragen over vrijwilliger worden? Stuur dan vooral een mailtje of vul het contactformulier in zodat we met elkaar de mogelijkheden door kunnen nemen.

Pleeggezin worden

Stichting Konijnenopvang Maaike is niet alleen op zoek naar vrijwilligers, sponsors en donateurs. U kunt ons ook helpen door pleeggezin te worden. Als pleeggezin vangt u een konijn op dat nog moet socialiseren of die om medische redenen nog niet bij ons geplaatst kan worden. Of een voedster die is bevallen en ook van socialiseren van de jonge konijnen.

Heeft u ervaring met het verzorgen van zieke dieren? Dan kunnen we uw hulp goed gebruiken. U kunt denken aan het opvangen van een konijn dat gecastreerd is en nazorg nodig heeft. Of het opvangen van een konijn dat nog niet ingeënt is en daarom eerst elders geplaatst moet worden. Let er wel op dat u dit alleen kunt doen wanneer uw eigen dieren alle inentingen gehad hebben. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om pleeggezin te worden of heeft u vragen? Stuur dan vooral een e-mail met uw gegevens zodat we u direct antwoord kunnen geven op al uw vragen.

Wanneer u pleeggezin wordt, kan een konijn naar u gestuurd worden. Het konijn blijft zolang bij u als nodig; dan kan een paar weken tot een aantal maanden zijn. Wanneer de konijnen herplaatst kunnen worden, zorgen we er samen voor dat zij naar de opvang kunnen, waar het herplaatsingstraject begint.