Stichting Konijnenopvang Maaike wil konijnen opvangen die om welke reden dan ook gebracht zijn, zodat we deze kunnen voorzien van de hulp en aandacht die zij nodig hebben, om ze vervolgens op een goede manier te herplaatsen. In de meeste gevallen krijgen we zieke of nauwelijks verzorgde konijnen binnen, die verwaarloosd zijn of losgelaten in de natuur waar zij niet kunnen overleven. Alle konijnen die we binnenkrijgen, worden direct ingeënt en de mannetjes worden gecastreerd.

Aangezien wij niet in aanmerking komen voor subsidie, zijn we volledig afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Donaties worden gebruikt om de (medische) verzorging van de konijnen op te vangen, net als het aanschaffen van goede bodembedekking, onderdak (en onderhoud) en rennen.

Nu is het niet zo dat u alleen kunt helpen door een donatie te doen. Wilt u graag helpen maar wilt u geen geld geven, dan kunt u bijvoorbeeld;

Wilt u toch een donatie doen? Dan kunt u geld overmaken naar NL42TRIO0338930086 t.n.v. Stichting Konijnenopvang Maaike. U kunt er trouwens ook voor kiezen om sponsor te worden. Meer hierover leest u hieronder!

Doel van onze stichting

De Stichting Konijnenopvang Maaike heeft tot doel het opvangen van konijnen die op straat zijn gezet of door omstandigheden weg moeten bij hun eigenaar.

De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

  • het bieden van opvang en onderdak voor konijnen
  • informatievoorziening
  • het organiseren van bijeenkomsten

De Stichting heeft niet tot doel het maken van winst.

Organisatie/Bestuurders

Naam                                                       Functie                       Beloning

M.A.M. Olde Monnikhof-Hesselink     Voorzitter                    Geen

R.J. Olde Monnikhof                              Penningmeester       Geen

N. van der Bij                                          Lid                                 Geen

Financiën en plannen

Download hier ons beleidsplan.

Download hier onze jaarverslagen.

Download hier ons balansoverzicht 2022.

Download hier ons balansoverzicht 2021.

 

Rekeningnummer: NL42TRIO0338930086

t.n.v. Stichting Konijnenopvang Maaike in de Lutte

KvK: 71006958
RSIN – ANBI: 858543771

ANBI Stichting

Sponsor worden van Stichting Konijnenopvang Maaike

Wilt u Stichting Konijnenopvang Maaike steunen op een interessante manier, dan is sponsoren wellicht dé optie voor u. Deze optie wordt vooral gekozen door bedrijven, maar ook als particulier kunt u sponsor worden.

Heeft u een bedrijf? Dan plaatsen we uw bedrijfsnaam met een URL op de linkpagina van onze website, zodat iedereen kan zien dat uw bedrijf een goed doel steunt. Ook plaatsen we een bericht op de social media, zodat uw naam onder ogen van iedereen komt. Grote kans dat u er klanten en/of volgers aan overhoudt aangezien mensen sneller affiniteit hebben met bedrijven die goede doelen steunen (zeker wanneer het om dieren gaat).

Schenken met belastingvoordeel

Stichting Konijnenopvang Maaike heeft de status van ANBI-instelling. Bij het kiezen van een passende vorm, is het goed om te weten dat zakelijke giften onder sommige voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn. Als je bedrijf de bijdrage aan het goede doel in de vorm van ‘sponsoring’ doet, komen de kosten van die sponsoring regulier als zakelijke kosten voor aftrek in aanmerking. Meer informatie vind u op de website van de Belastingdienst.

Erkend beneficiant Konijnenopvang MaaikeSt. Dierenlot: Doneren kan ook via deze link

Heeft u vragen met betrekking tot giften of wilt u van tevoren met ons overleggen over een donatie, sponsoring of een gift? Dan kunt u ons altijd mailen of bereiken via het contactformulier.