Wie zijn we?

Maaike Olde Monnikhof heeft 5 jaar geleden besloten om konijnen en cavia’s op te vangen. Het is niet haar eerste ‘dierenbaan’. Hiervoor werkte ze al vijftien jaar op de dierenambulance.

Haar eerste konijntje kreeg ze via activisten, die een konijn (zie foto) hadden gered bij een konijnenhouderij. “Dat konijn had heel veel jongen en daar moest Maaike toen een nieuw huisje voor zoeken. Zo begon de opvang.” Dat heeft ze in een paar jaar tijd uitgebouwd tot een opvang met meerdere vrijwilligers die voor zoveel mogelijk konijnen een huisje proberen te vinden.

De doelstelling van Maaike is: “We zijn er voor konijnen mét – maar zeker ook voor konijnen zonder – een baasje. Bijna dagelijks zien we hier nijnen die zo ziek, beschadigd of getraumatiseerd zijn dat het behoorlijke inspanningen kost om ze een tweede kans te geven. Daar blijven we vol toewijding en vertrouwen aan werken, maar nog liever zouden we zien dat het helemaal niet zo ver komt. Het liefst zouden we namelijk willen voorkomen dat een konijn bij ons eindigt. Konijnen zijn het gelukkigst bij een fijne baas die vol liefde en respect voor hen zorgt. Hoe fijn zou dat zijn: alleen nog maar gelukkige konijnen?!”