Een (h)echtpaar konijnen!

Konijnen leven in het wild in groepen en zijn daarom het gelukkigst met minimaal één maatje. Het is alleen niet zo dat twee willekeurige konijnen zomaar samen gaan. Ze moeten net als mensen een klik met elkaar hebben. Maar als de vonk eenmaal is overgeslagen, dan zijn ze onafscheidelijk. Een (h)echtpaar! Bent u een ervaren konijnenbaasje? Dan zou u ook eens aan een groepskoppeling kunnen denken.

Wij geven niet zomaar konijnen aan iedereen mee; er zijn een aantal plaatsingsvoorwaarden waaraan u moet voldoen. Ook helpen we u graag verder met advies over het adopteren van konijnen. Enerzijds omdat dit het u makkelijker maakt, anderzijds omdat dit het beste is voor het geadopteerde konijn, dat daardoor een prettiger thuis kan vinden.

De voorwaarden bij adoptie;

 • Heeft u geen konijnen om dit moment? Dan kunt u bij ons alleen een koppel konijnen adopteren; konijnen hebben een vriendje nodig en zouden niet in hun eentje moeten zijn;
 • Heeft u al een konijn? Dan neemt u deze mee naar Stichting Konijnenopvang Maaike voor een speeddate. Bij het selecteren van een konijn dat u wilt adopteren speelt uw huidige konijn een grote rol in dit proces;
 • Een gecastreerde ram wordt uitsluitend bij een vrouwtje geplaatst; twee mannetjes of twee vrouwtjes geeft op den duur namelijk altijd problemen;
 • Konijnen hebben veel ruimte nodig om op een gelukkige en goede manier te kunnen leven. In onze voorwaarden voor adoptie hebben we beschreven wat de minimale afmetingen moeten zijn om een konijn bij ons te kunnen adopteren.

Wilt u een konijn bij ons adopteren, dan zijn we kritisch; het gaat namelijk wel om de toekomst van een levend dier. Zo vragen we altijd waar het konijn of de konijnen terecht komen en of u al een konijn heeft. Heeft u al een konijn, dan willen we graag dat u deze meeneemt bij het uitzoeken van een konijn dat u wilt adopteren. Het is namelijk wel de bedoeling dat de konijnen met elkaar overweg kunnen.

Speeddate

Onze vrijwilligers helpen u altijd persoonlijk op locatie. Zij zijn bekend met alle konijnen en kunnen u meer vertellen over de achtergrond en het karakter van de konijnen. Op die manier wordt het makkelijker om een selectie te maken. Daarna zetten we uw konijn bij één van de geselecteerde konijnen. Hierna kan het koppelproces dan nog enkele uren of dagen duren, afhankelijk van de konijnen.

Dit gebeurt in een neutrale ren zodat het koppelen op een goede en ongedwongen manier kan gebeuren. Onze vrijwilligers kunnen vaak al binnen een paar minuten zien of er een klik is tussen de konijnen of dat het niets wordt. Is er geen klik? Dan kijken we samen met u verder, net zolang totdat we wel een geschikte match te pakken hebben. Is het na drie konijnen nog steeds niet raak? Dan vragen we u een andere keer terug te komen, omdat uw konijn anders gestrest raakt en op geen enkel konijn positief zal reageren.

Koppelvakantie

U kunt er ook voor kiezen om uw konijn bij ons te laten logeren voor een aantal dagen. Op die manier is het makkelijker om te koppelen en te zien op welk konijn uw konijn het beste reageert. Voor de vakantie van uw konijn vragen we een kleine vergoeding.

Adoptiekosten

Alle konijnen die binnenkomen in de opvang worden gevaccineerd tegen RHD1, RHD2 en Myxomatose en alle rammen worden gecastreerd.
De kosten die wij hiervoor maken zijn bij de adoptieprijs inbegrepen. De hoogte van de adoptiekosten zijn afhankelijk van de situatie.

Gecastreerde ram€ 50,-
Gesteriliseerde voedster*€ 85,-
Niet gesteriliseerde voedster€ 35,-

*De medische term is gecastreerde voedster.

Ik wil graag adopteren

  * Alle velden verplicht invullen!

  Uw naam

  Uw e-mail

  Uw telefoonnummer

  Hoeveel konijnen wilt u bij ons adopteren?

  Welk geslacht wilt u adopteren?

  Welk geslacht heeft uw eigen konijn?

  Is uw eigen konijn/ konijnen gecastreerd of gesteriliseerd?

  Is uw eigen konijn/ konijnen ingeënt? (langer dan 1 jaar geleden ingeënt, vul dan nee in)

  Zit uw eigen konijn/de konijnen binnen of buiten?

  Hebben ze voldoende ruimte in een ruim binnen of buitenhok (Zie onze pagina overige informatie)?

  Wat is de reden van adoptie?

  Welke leeftijd heeft uw eigen konijn?

  Verdere opmerkingen (Huidige dierenarts, ziekteverleden)

  Foto van het huidige verblijf en konijn: