Voorwaarden voor adoptie

Aan de plaatsing van konijnen door Stichting Konijnenopvang Maaike zijn een aantal voorwaarden verbonden. Op deze pagina vindt u alles waar u rekening mee moet houden.

De ruimte voor de konijnen

Konijnen moeten een dag- en een nachtruimte hebben, met een schuilhok en een ren. De konijnen moeten rechtop kunnen staan in het schuilhok, en languit kunnen liggen. Dit is de minimale ruimte op één verdieping (dus niet verdeeld over verschillende verdiepingen. Een stel kleine konijnen moet een ren hebben van minstens 4 vierkante mater; een stel middelgrootte konijnen heeft een ren nodig van minstens 6 vierkante meter; voor grote konijnen vereisen we een ren van minstens 8 vierkante meter (dit komt neer op 4 x 2 meter).

Uitleg Youtube filmpje toevoegen afmetingen en verzorging:

https://www.youtube.com/watch?v=XL8_-X3C1aw

Wat u niet mag doen met geadopteerde konijnen

Konijnen die bij ons geadopteerd zijn mogen niet gebruikt worden om;

  • Te (laten) consumeren;
  • Te fokken;
  • Te verkopen;
  • Weg te geven.

Is het geadopteerde konijn ziek, dan moet u deze naar een dierenarts brengen met verstand van konijnen.

Overlijden van een van de konijnen

Heeft u stel konijnen bij ons geadopteerd en overlijdt één van de konijnen? Dan laat u dit ons zo snel mogelijk weten. Ook is het belangrijk dat het overgebleven konijn zo snel mogelijk een nieuw vriendje krijgt. Dit geldt ook wanneer u één konijn bij ons adopteert en deze of het vriendje overlijdt. Kunt of wilt u niet zorgen voor een nieuw vriendje, dan bent u verplicht het konijn terug te brengen naar Stichting Konijnenopvang Maaike.

Contact na de adoptie

Nadat de adoptie volledig rond is, nemen we nog enkele malen contact met u op om te zien of alles in orde is voor u én de konijnen. Op die momenten kunnen we ook uw vragen beantwoorden en advies geven indien gewenst.