Contact

 

Alleen geopend op afspraak

Konijnen verzorgen en begeleiden naar een nieuw huis is veel werk!
Wij zijn daarom niet altijd in de gelegenheid om u te ontvangen of de telefoon te beantwoorden. Op afspraak bent u natuurlijk van harte welkom.  

LET OP We zitten gevestigd in Overijssel en niet in gelderland bij Nijmegen.

Adresgegevens

 

Nijenhaerweg 22

7588 RB Beuningen (Overijssel)

 

Een afspraak maken
Wilt u een afspraak maken voor afstand of adoptie?
Neemt u dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@konijnenopvangmaaike.nl.


Telefonisch zijn wij, mits we op dat tijdstip geen klanten ontvangen, bereikbaar op: 06-24915148

Maandag t/m vrijdag

van 10:00 tot 12:00 uur

's avonds niet bereikbaar

Zaterdag

van 10:00 tot 12:00 uur

's avonds niet bereikbaar

Zondag

Gesloten

Gesloten

 Vrijwilliger worden?

Het verzorgen van ruim 60 dieren is een dagtaak. Alle hulp is dan ook meer dan welkom.
Wij zijn daarom op zoek naar extra handen in de vorm van:


Dierenverzorger
Als dierenverzorger help je om de dieren te voorzien van brokken, schoon water en hooi. Er wordt veel tijd besteed aan het schoonmaken van de verblijven maar ook behoort uiteraard bij het takenpakket. Je hebt geen specifieke kennis van de dieren nodig. Dat leren we je in de praktijk snel genoeg. Wat we wel van je verwachten is dat je op een vaste doordeweekse ochtend ongeveer drie uur per keer beschikbaar bent en het niet vervelend vindt om je handen vuil te maken. Deze functie kan ook worden uitgevoerd door kinderen vanaf 13 jaar, onder begeleiding van een van hun ouders of verzorgers.

Vervoer van en naar de dierenarts
Alle dieren worden gecontroleerd en gevaccineerd en alle rammen en beertjes worden gecastreerd. Ook hebben we regelmatig dieren met gezondheidsproblemen waardoor we bijna dagelijks en soms wel twee keer per dag een bezoek brengen aan onze dierenarts in Hengelo.
Ben je in de gelegenheid om op een vaste dag of op oproepbasis ritjes te verzorgen? Ook dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken.


Pleegzorg zieke dieren en nazorg bij operaties
Het verzorgen van zieke dieren of de nazorg na een operatie zoals een castratie vraagt in sommige gevallen extra veel tijd en aandacht. Ben je in de gelegenheid om af en toe bij jou thuis dieren op te vangen? Dan komt jouw hulp als geroepen! Bij deze functie is kennis van en ervaring met het verzorgen van zieke dieren een vereiste. Ook is het van groot belang dat jouw eventuele eigen dieren goed zijn ingeënt om het risico op besmetting uit te sluiten. Maaike of een van de andere ervaren vrijwilligers wordt jouw vaste aanspreekpunt en staat stand-by om je te assisteren.  


Quarantaine en opvang niet gevaccineerde dieren
Sommige dieren komen ongevaccineerd binnen en van sommige dieren weten we niet zeker of ze gevaccineerd zijn. Om de andere dieren zo min mogelijk risico te laten lopen zijn we op zoek naar mensen die een eerste opvang van binnengebrachte dieren willen doen. Ze worden dan bij jou thuis opgevangen en blijven daar tot ongeveer een week tot tien dagen na de vaccinatie. Om zo min mogelijk risico te lopen is het verstandig om deze opvang alleen op je te nemen als je eigen dieren volledig en tijdig zijn ingeënt. Je moet daarnaast de mogelijkheid hebben om de opvangdieren apart te plaatsen, bijvoorbeeld in een vaste schuur.  

Socialisatie van jonge dieren
Jonge dieren die het nest mogen verlaten verdienen een goede socialisatie. Wanneer ze goed gesocialiseerd zijn, voorkomt dat op latere leeftijd veel problemen en worden ze makkelijker geplaatst. Socialisatie kost tijd en er moet frequent ‘geoefend’ worden. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die hier ervaring mee hebben en af en toe jonge dieren in dit proces bij hun thuis kunnen begeleiden.


Her-socialisatie van dieren met gedragsproblemen
Sommige dieren die bij ons binnenkomen, vertonen gedragsproblemen zoals hok nijd en voer nijd. Ze zijn vaak knorrig en kunnen aanvallen en bijten. Dit gedrag is vaak het gevolg van een trauma en is bijna altijd op te lossen met goede her-socialisatie door training en veelvuldig oefenen. Dit traject vindt bij voorkeur niet op de opvang plaats maar bij iemand thuis die hier de nodige ervaring mee heeft en goed weet te observeren. Op deze manier nemen we de drukte van de opvang weg als ‘storingsfactor’ en hoeft er voor het intensieve traject door de begeleider niet steeds afgereisd te worden naar de opvang.

 

Klusser
Met zoveel dieren maar ook mensen, gaat er nog wel eens iets stuk. Een hok dat gerepareerd moet worden, een slot vervangen, een lamp ophangen, hokken verplaatsen of in en uit elkaar sleutelen, noem het maar op. Heb je handige handen en wil je eens in de paar weken en/of op oproepbasis een aantal klusjes uitvoeren? Jouw hulp is heel welkom! 


Bij alle functies geldt natuurlijk dat je een vast aanspreekpunt krijgt. Maaike zelf en/of een van de ervaren vrijwilligers staat paraat. 
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar info@konijnenopvangmaaike.nl.